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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha : |
14/12/2016 |
Actualizado : |
14/12/2016 |
Autor : |
MGAP (MINISTERIO DE GANADERIA AGRICULTURA Y PESCA), URUGUAY; DIEA (ESTADISTICAS AGROPECUARIAS), URUGUAY |
Título : |
Caracterización de la producción de papa: encuesta noviembre 2000. |
Fecha de publicación : |
2001 |
Fuente / Imprenta : |
Montevideo (UY): MGAP. DIEA, 2001. |
Páginas : |
15 p. |
Serie : |
(Boletín Informativo. Serie Trabajos especiales; 21) |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Incluye Anexo Facsímil del formulario. |
Thesagro : |
EQUIPO DE LA EXPLOTACION AGRARIA; PAPA; PRODUCCION; RENDIMIENTO DE CULTIVOS; SUPERFICIE DE LA EXPLOTACION; URUGUAY. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
Marc : |
LEADER 00746nam a2200217 a 4500 001 1056292 005 2016-12-14 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMGAP (MINISTERIO DE GANADERIA AGRICULTURA Y PESCA), URUGUAY 245 $aCaracterización de la producción de papa$bencuesta noviembre 2000. 260 $aMontevideo (UY): MGAP. DIEA$c2001 300 $a15 p. 490 $a(Boletín Informativo. Serie Trabajos especiales; 21) 500 $aIncluye Anexo Facsímil del formulario. 650 $aEQUIPO DE LA EXPLOTACION AGRARIA 650 $aPAPA 650 $aPRODUCCION 650 $aRENDIMIENTO DE CULTIVOS 650 $aSUPERFICIE DE LA EXPLOTACION 650 $aURUGUAY 700 1 $aDIEA (ESTADISTICAS AGROPECUARIAS), URUGUAY
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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Biblioteca
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Identificación
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Origen
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Tipo / Formato
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
06/02/2019 |
Actualizado : |
24/02/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
ARRUABARRENA, A.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; MOLTINI, A.; RIVAS, F.; LADO, J. |
Afiliación : |
ANA ARRUABARRENA PASCOVICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PEDRO MAXIMILIANO PINTOS RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MAYZA ELEANA LUQUE NUÑEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANA INÉS MOLTINI PALADINO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS FERNANDO RIVAS GRELA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Characterization of carotenoid accumulation in different hybrids from the Uruguayan Citrus Breeding Program. |
Complemento del título : |
Conference Paper. |
Fecha de publicación : |
2019 |
Fuente / Imprenta : |
Acta Horticulturae, 15 January 2019, N° 1230, p. 67-72. |
Serie : |
(Acta Horticulturae; 1230) |
ISBN : |
978-94-62612-27-3 |
ISSN : |
0567-7572 (print) // 2406-6168 (electronic) |
DOI : |
10.17660/ActaHortic.2019.1230.9 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Published 15 January 2019.
In: Acta Horticulturae (ISHS) 1230: IV International Symposium on Citrus Biotechnology. Editors: F. Rivas, Y. Erner, F.G. Gmitter Jr. Place: Canelones, Uruguay. |
Contenido : |
ABSTRACT.
The citrus family (Rutaceae) is a very complex and diverse source of carotenoids. Carotenoid profile and content varies greatly among different species, cultivars and even fruit tissues (e.g., flavedo and juice sacs). In Uruguay, the Citrus Breeding Program is focused on obtaining good quality seedless mandarin cultivars for the fresh market. One of the strategies to improve the nutritional value of citrus, is to increase the accumulation of antioxidant compounds in the fruit pulp. In order to characterize the mechanisms of carotenoid accumulation, we analyzed the carotenoid content in the pulp of five mandarin hybrids through their maturation cycle during the year 2017. Additionally, we analyzed the mRNA expression patterns of key enzymes (PSY, βCHX) of the carotenoid biosynthesis pathway in different maturity stages: immature green (IG), mature green (MG), color break (B), mature (M). Taken together, these results allowed the identification of genotypes that have the potential to accumulate high levels of carotenoids in the pulp and, therefore, are good candidates for genetic engineering of the carotenoid biosynthetic pathway.
@ International Society for Horticultural Science. |
Palabras claves : |
FRUIT MATURATION; GENE EXPRESSION; MANDARIN HYBRID; PLATAFORMA AGROALIMENTOS. |
Thesagro : |
CITRUS. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
Marc : |
LEADER 02332naa a2200301 a 4500 001 1059482 005 2022-02-24 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-94-62612-27-3 022 $a0567-7572 (print) // 2406-6168 (electronic) 024 7 $a10.17660/ActaHortic.2019.1230.9$2DOI 100 1 $aARRUABARRENA, A. 245 $aCharacterization of carotenoid accumulation in different hybrids from the Uruguayan Citrus Breeding Program.$h[electronic resource] 260 $c2019 490 $a(Acta Horticulturae; 1230) 500 $aArticle history: Published 15 January 2019. In: Acta Horticulturae (ISHS) 1230: IV International Symposium on Citrus Biotechnology. Editors: F. Rivas, Y. Erner, F.G. Gmitter Jr. Place: Canelones, Uruguay. 520 $aABSTRACT. The citrus family (Rutaceae) is a very complex and diverse source of carotenoids. Carotenoid profile and content varies greatly among different species, cultivars and even fruit tissues (e.g., flavedo and juice sacs). In Uruguay, the Citrus Breeding Program is focused on obtaining good quality seedless mandarin cultivars for the fresh market. One of the strategies to improve the nutritional value of citrus, is to increase the accumulation of antioxidant compounds in the fruit pulp. In order to characterize the mechanisms of carotenoid accumulation, we analyzed the carotenoid content in the pulp of five mandarin hybrids through their maturation cycle during the year 2017. Additionally, we analyzed the mRNA expression patterns of key enzymes (PSY, βCHX) of the carotenoid biosynthesis pathway in different maturity stages: immature green (IG), mature green (MG), color break (B), mature (M). Taken together, these results allowed the identification of genotypes that have the potential to accumulate high levels of carotenoids in the pulp and, therefore, are good candidates for genetic engineering of the carotenoid biosynthetic pathway. @ International Society for Horticultural Science. 650 $aCITRUS 653 $aFRUIT MATURATION 653 $aGENE EXPRESSION 653 $aMANDARIN HYBRID 653 $aPLATAFORMA AGROALIMENTOS 700 1 $aPINTOS, P. 700 1 $aLUQUE, E. 700 1 $aMOLTINI, A. 700 1 $aRIVAS, F. 700 1 $aLADO, J. 773 $tActa Horticulturae, 15 January 2019, N° 1230, p. 67-72.
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